Billiga flygbiljetter

Allt om resor

Underbara Hong Kong

March 27, 2013

Hong Kong är ännu idag en av de mest populära och exotiska städer i Sydostasien. Staden är en lysande startpunkt för att utforska allt som Sydostasien har att erbjuda för privatresenärer på semester. Många som inte varit i staden kanske tycker att HongKong bara en ö, men det är det inte. Hong Kong har faktiskt flera små öar, varav HongKong Island är huvudön. Den andra stora ön/halvön är Kowloon som är vägen över till fastlandet.

Kowloon har många restauranger där du kan prova på alla världens olika kök. Hotellen i Hongkong finns det för alla budgetar, budget som lyx. Hong Kong är en förhållandevis dyr stad jämfört med många andra i denna del av världen. Precis som överallt annars, betalar du mindre får du ett mindre boende. Hitta bra hotell i HongKong är enkelt. Prova du också.

De destrikt som utgör Kowloon är Jordan, Mongkok, Tsim Tha Tsui och Yau Ma Tei. Samtliga dessa är belägna bredvid varann och binds samman av Nathad Road. Det är svårt att gå vilse medan man reser i Kowloon. Nathan Road är vad jag vill kalla "Ryggraden" av Kowloon. Norrut på Nathan road och du kommer till the New Territories (fastlandet är inte långt därifrån). HongKong Island ligger rakt söderut härifrån.

Jag brukar alltid rekommendera resenärer att besöka Hong Kong ifall de inte känner sig bekväma med språken i övriga Sydostasien. På grund av britternas tidigare styre kan många HongKongbor engelska hyfsat bra. Det är dock många som inte kan det flytande. Gatuskyltar och massa transport som bussar och tåg har tecken på engelska som gör dem till ett bra val för att ta sig runt staden med. {Det är en fantastisk stad för folk som är rädda för att lämna sin "comfort zone" och utforska en kultur och livsstil helt annorlunda jämfört med sin egen|Eftersom Hongkong ändå är hyfsat likt väst, jämfört med många andra städer i Asien, passar Hong Kong bra som ett första besök i regionen. Jag tror inte du blir besviken.

 

Nathan Road på natten

 

Under dagen är Nathan road en myllrande aveny fylld med fina butiker som säljer de största och dyraste lyxvarorna. Tar du dig norrut går varorna över till att endast vara billiga. Nathan Road sover aldrig, utan även på natten kan man här hitta många resenärer och lokalbefolkning som rör sig på gatorna. Även på natten kan man här äta, shoppa och det mesta annat som man kan göra på dagen. Ta en promenad här på natten och njut av en livfull promenad genom neonljus och Hong Kong city när det är som bäst. Något jag rekommenderar!

Kowloon är fyllt av shopping distrikt. Ta er till Mongkok, gatan som är full med hippa sneakers- och kläd-butiker som inriktar sig till unga och modemedvetna. Här finns även många butiker som säljer ny elektronik. Men akta dig för att köpa den där bärbara datorn som kan ha piratkopierad programvara. Tänk även på att garantin kanske inte kommer att gälla hemma i Sverige.

Det bästa sättet att ta sig runt i Hong Kong När det gäller att hitta hotell i Kowloon är det bäst att bo på den västra sidan av halvön. Anledningen varför är för att Hong Kong är bekvämt och prisvärt MTR (Mass Transit Rail) systemet går upp och ner längs området och även ända ner till Hong Kong island i söder. För att upprepa, är använda MTR det bästa alternativet för att åka runt i Hong Kong. Du kommer ofta se den röd och vita symbolen, då vet du att du är nära en MTR-station. Kartorna på stationerna är på engelska vilket gör att det är busenkelt. Även stoppen vid de olika stationerna meddelas på engelska under färden, mycket praktiskt. MTR går också genom en tågtunnel under Hongkongs hamn från Kowloon. Men det finns fortfarande färjor i drift på Star Ferry nära den sydöstra spetsen av Kowloon-halvön. Och om du har den tid så det är verligen värt det att ta färjan över hamnen bara för upplevelsen. Hong Kong är ett minne för livet!

Go Back

MerciComment